Lysmagi  

Helt siden de forhistoriske jegerne "oppdaget" flammen, har mennesket vært fassinert av flammens makt. Oldtidens stammer danset og sang rundt leirbålet i håp om å påkalle åndene. Ilden ble også forbundet med gudene.
I gresk mytologi, for eksempel, tilhørte ilden gudene helt og holdent, helt til Proetheus stjal den hellige flammen og gav den til menneskene. Flammen har lenge vært symbolet for forandring, renselse og oppofrelse og som et magisk hjelpemiddel. Gjennom å brenne et lys med for eks. en farge knyttet til bestemte ting, kan man få sine innerste ønsker oppfylt.

Fargede lys kan være fine magiske verktøy, men lysmagi i sin nåværende form er relativ ny. Fargede lys, slik vi kjenner dem i dag, har bare vært kjent i de siste 30 årene. Det var mest hvite som var vanlige før.

Plantefarger brukt i lysfarging har til nylig, vært en skjeldenhet, og har bare hatt farge av rødt, orange og gult. Som regel var det vanskelig å finne grønt, blått og lilla eller violett. Dette viser oss at ingen heks i middelalderen brukte for eks. lilla eller blå lys i magien sin.

Før 1600 tallet, var lysene laget av animalsk fett. De røk ofte, og spraket og luktet heller ikke noe godt. Bare de aller rikeste hadde råd til mer sjeldne lys som ble laget av bivoks. Stearin kom så sent som på 1900 tallet og stearinlys kom på markedet i 60 årene.

Så, om du finner er bok hvor det står at for eks Egypterne brukte for eks. blå stearinlys lys til å få kontakt med ånder eller at andre brukte sølv og gull-lys som representanter for Guden og Gudinnen så er det etter alt å dømme feilinnformasjon.

Men i dagens magi bruker vi som regel farge for liksom å holde mer "orden" i ønskene og magiene. Men hvite kan også brukes.

Selena Fow, prestinne innen wicca, råder folk til å velge den fargen på lyset som passer til det de ønsker å oppnå. Et gull-lys for økonomisk vinning for eksempel. Et rosa for romantikk - men her er det ingen absolutte regler. Om noen føler mer for det grønne enn for gull kan de bruke dette istedet. Og mange lys kan brennes samtidig om man har mange ønsker på en gang. Man kan bruke forskjellige fassonger på lysene. For eks. hjerteformede for kjærlighet.... (Du kan også dekorere lyset ditt med pressede urter). Seremonien bør holdes på en stille sted hvor lysene kan brenne trykt, et godt stykke fra gardiner og brennbare ting. Lysmagi virker best ved fullmåne. Man kan også olje lyset. Mange som vil utføre lysmagi tar først et bad. Som en renselse. Noen bruker røkelse. Og man må tømme hodet for forstyrrende tanker og bare fokusere på de tingene man vil oppnå. Vi kan starte med å be om velsignelse og veiledning før vi tenner lyset.

Vi kan gjenta det følgende tre ganger:

Hellige lys, hellige flamme, hjelp meg til å nå mitt mål. Så, i ca 5 min. gjenta en av disse følgende setningene som passer til hva du vil oppnå, og med et passende lys til. Etterpå er det på sin plass med noen takknemlig ord før lysene blir slukket. Ikke blås dem ut, men bruk en lyseslukker eller fingrene.

 

Setninger ved lysmagi.

Rødt, for vitalitet, kreativitet og lidenskap: Vitalitet! Vitalitet! Vitalitet! La lidenskapens kraft bruse opp i meg!

Orange, for sikkerhet og motstandskraft: Jeg vil overkomme hindringer! Jeg vil nå mitt mål!

Gult, for lykke, suksess og selvbilde: Lykke og glede, kom til meg. Det fortjener jeg!

Blått, for indre fred og vennskap: Fred være i meg og rundt meg.

Gull, for rikdom og generøsitet: Penger og rikdom, kom til meg, slik at jeg mer velstående og dermed kan være mer generøs mot andre.

Sølv, for intuisjon og drømmer: Innsikt, drømmer og intuisjon kom til meg, og velsign meg med visdom og selvforståelse.

Hvitt, for renselse, beskyttelse og enhet: Jeg er renset. Jeg er beskyttet. Jeg er ett med det hvite lyset og den gudommelige sunnhet.

Kilde: Lysmagi, lysstøping, blader, div. artikler.


Tilbake til sidelinker