Steinhagen ("Heksehagen").

Steinhagene kan spores tilbake til Celterne. Faktisk ble steinhagen, i middelalderen, kalt "HEKSEHAGEN" eller faktisk også (av de kristne)"DJEVELENS HAGE". En kunne faktisk også bli "prøvd" som heks (les om heksebrenningen) for bare å eie en, og de trodde at slike hager ble laget mellom steiner for at ikke kristne skulle få øye på dem.

Men tradisjonen dateres tilbake til en tid hvor hagedyrkere forsto at strategisk plasserte steiner, påvirket plantene som vokste i nærheten, med sin fokuserte energi. Magiske og religiøse urter ble alltid plantet rundt og mellom og innenfor steinformasjoner for lettere å bli påvirket av solen og månen.

Slik lager du din egen steinhage:

Samle sammen 36 steiner; 12 små (som størrelsen på knyttneven din), 12 mellomstore (så store som hodet ditt), og 12 store (fra bakken og opp til kneet ditt.)

Først velger du et senter og markerer det. Så legger du deg ned på magen med bena midt i sentrum og markerer hvor hodet ditt ligger. Dette er diameteren av den første sirkelen. Legg de mindste steinene ned med klokka. Så legger du deg ned igjen med bena ved en av de små steinene og med hodet utfra sirkelen. Legg en stein der hodet ditt ligger. Dette blir diameteren for den andre sirkelen. Legg ned de mellomstore steinene i en sirkel.

Repeter denne prosessen enda en gang til du har tre sirkler, alle med det samme senteret, og basert på formelen 1x, 2x og 3x din egen kroppslengde. Du har nå 4 soner til å beplante: inne i den første sirkelen, utenfor den første sirkelen, utenfor den andre sirkelen, og utenfor den tredje sirkelen. Dette representere de fire elementene, JORD, LUFT, VANN og ILD

1. Inni den første sirkelen (Jord): Legevendelrot (Valerina), Marisko, Skjoldbærer og Malurt.
2. Inni den andre sirkelen (Vann): Kattemynte, Selje og Solhatt.
3. I den tredje sirkelen (Luft): Kamille, Rimgblomst, Ryllik og Jernurt.
4. Utenfor den siste sirkelen (Ild): Hydrasinturt, Johannesurt, Buckthorne (bumelia tenax), og amerikansk eik.
Tilsett til slutt noen fugler, en mark eller to og en vennlig liten edderkopp.

Litt info om urtene i steinhagen:

Legevendelrot (Valerina offisinalis): Beroligende og krampeløsende.
Marisko (Cypripedium calceolus): Marisko er fredet. Marisko betyr sorg på blomsterspråket.
Skjoldbærer (Scutellaria): Brukes av urteleger mot angst, nervøsitet, depresjon, søvnløshet og hodepine.
Malurt (Artemisia absinthium): Malurt ble brukt i framstillingen av absint, en drikk, som medførte alvorlige psykiske og fysiske skader hos absintdrankere. Urten er også brukt som utøyfordriver. Trolldomsurt.
Kattemynte (Nepeta cataria): Kattemynte ble drukket som te før den kinesiske teen kom til Vesten. Tørkede blader kan puttes i en lekemus som kattungene kan leke med i timevis! Holder også rotter borte.
Selje: Ingen info. enda.
Solhatt (Echinacea): Inngår i visse naturpreparater mot forkjølelse og influensa m.m.
Kamille (Anthemis nobilis ; Matricaria chamomilla): God til avslappende kvelds-te. Blondt hår blir lysere ved skylling med kamilleuttrekk.
Ringblomst (Calendula officinalis): Antiseptisk. Brukt i middelalderen i et komplisert trolldomsritual som fortalte unge piker hvem de kom til å gifte seg med. Egypterne betraktet den som foryngelsesurt. Grøtomslag av blomsten kan brukes som sårheler. m.m.
Ryllik (Achillea millefolium): Urten ble i gamle dager forbundet med trolldom. I homøpatien og urtemedisinen brukes den mot blødninger. I Kina brukes den som grøtomslag på sår. Et lite blad vil sette fart på nedbrytingen av et trillebårlass med kompost. Avkok kan også brukes som plantenæring.
Jernurt (Verbena officinalis): Kinesiske urteleger bruker avkok til behandling av uteblitt menstruasjon, leverplager og urinveisinfeksjoner. Dette er også mytenes og magiens urt.
Hydrasinturt: Ingen info. enda.
Johannesurt/Perikum ( Hypericum perforatum): Uttrekk av perikum – Johannesurt – har vært brukt i folkemedisinen lang tid mot depresjon m.m.
Buckthorne (bumelia tenax): Brukt mot magiske krefter. De røde bærene ville gjøre en person motstandsdyktig mot magiske krefter, het det seg, som varte i 1 - 6 timer....
Amerikansk eik: Brukes i dag i tønner til vinlegging.


Tilbake til sidelinker