Tradisjoner innen wicca.

Innen Wicca finnes det en mengde såkalte tradisjoner, og nedenfor følger noen av dem. Noen går fra generasjon til generasjon mens andre er nyere tradisjoner. Noen er inspirert av de førkristne religionene. Andre igjen er inspirert av nyere hekser som for eks. den kjente Gerald Gardner. Men man trenger ikke følge noen av disse i det hele tatt. Man kan søke i seg selv og bli veiledet videre herfra.
Noen arbeider i et såkalt fellesskap (coven) men andre syns det er mer naturlig å arbeide alene, men alle arbeider for det positive, og har omtanke for sine medmennesker.
Her kommer kun en kort beskrivelse av hver enkelt tradisjon.

Alexandrian wicca

Grunnlagt av Alex Sanders og hans kone Maxine. Ritualene er ganske formelle og man har som regel møter ved hver fullmåne, nymåne og sabbat.
(Egentlig var Alex Sanders innviet i den Gardnerianske tradisjonen først). Greencraft er en egen tradisjon innen den alexandriske tradisjonen igjen og er mest utbredt i Holland og Belgia.

British Traditional Witch

En blanding av Celtic og Gardnerian tro. Mer info kommer.

Celtic Wicca

Stor vekt på den helende og magiske evnen til planter og trær, steiner og krystaller og til elementenes krefter.

Ceremonial wicca

Heller sterkt til den sermonielle magien.

Dianic Tradition

Utøves helst av kvinner og her fokuseres det på Gudinnen.

Eclectic Witch

Her er det viktigste å leve i harmoni med naturen og man fokuserer på det økologiske.

Faery wicca

De har stor respekt for naturen og har kontakt med alvene og feene. Det mest kjente navnet innen denne tradisjonen er Starhawk (som også var med å skape tradisjonen "Reclaiming".)

Gardnerian Tradition

Naturens fruktbarhet og samspillet mellom den feminine og den maskuline kraften står sentralt i denne tradisjonen.

Kitchen Witch - Kjøkkenheks.

"Kjøkkenheksen" praktiserer helst hjemme. Hun/han har søkt i seg selv, funnet sin form uten de store ritualer, og har stor kunnskap om urter og hva de kan brukes til. Dette diktet, som jeg fritt har oversatt etter E. Zeiglerforteller vel litt om kjøkkenheksens gjøren og laden...

Nordic - Info kommer

Pictish Witchcraft - Info kommer.

Pectic-Wita

Pectic Wita er litt forskjellig fra mange andre former av wicca, og det er en "solitary" tradisjon. De lager ikke sirkler, eller har formelle ritualer, i stedet for å "kaste en cirkel" centrere de seg selv. Magi er her mye brukt og de feirer for det meste Samhuinn, Feill-Fionnain, Bealltainn, og Feill-Sheathain. Healing er også en viktig del av denne tradisjonen.. og også arbeid med urter.

Pow-wow

Denne tradisjonen er man som regel født inn i og man har arvet både klarsynthet og healingevner fra sine forfedre. Noen spesialiserer seg på charms and amuletter, andre på spesielle urter og urteblandinger. En av de mest kjente "powwower" var Charles W. Rice. Han bodde i New York hvor han spesialiserte seg på å kurere blindhet med en hel spesiell blanding han kalte “sjømonster-tårer ”.

Seax-Wicca

Seax-Wica er inspirert av Raymond Buckland. Her er det ingen gradestruktur eller svorne eder om hemmeligholdelse av noe slag , og presteskapet er valgt demokratisk av medlemmene i covenet.

Solitary Witch

Dette er "naturheksens" tradisjon og man arbeider som regel alene.

Strega Witch

Strega Witch har sitt utspring i Italia og overføres fra generasjon til generasjon. Her står månegudinnen Aradia ( datter av Diana og Lucifer ) sentralt.

Teutonic Witch

Denne stammer fra eldgamle tider; England, Tyskland, Holland, Afrika, Skandinavia og Goth. Heller til Asatru. ..... som blandt Odin og runer..

The Sylvan Tradition

Denne tradisjonene begynte i1970 årene i Nord California og har noe av Faery Wicca i seg. Man lærer her at jorden is hellig i seg selv, så de renser for eks. ikke for negativ energi fra et område før de kaster en cirkel.

Witta

Denne har sine røtter i Nord Amerika, men er inspirert av Irsk kultur. Her begynner det nye året med Winter Solstice. Sabbatene og fullmåne er tradisjonell møtetid for Wittan’s.

Og som sagt... det finnes flere...


Tilbake til sidelinker