Wicca - en vei fylt av magi og kjærlighet.

Heksene tror på det guddommelige, - i det jordiske, i menneskene,
i livskraften og i det kosmiske og Wicca er verken new age eller djeveldyrkelse, selv om mange har tilbøyelighet til å tro det, fordi de rett og slett ikke vet, eller har satt seg inn i det. I wicca har man ikke noe forhold til Djevelen i det hele tatt.
Paganistiske religioner og praksiser har alle en meget sterk tilknytning til Moder Jord og naturen, til elementene, og til planetene: Solen og Månen. I wicca finnes det ingen bibel, men et ordtak følges: Gjør hva du vil uten at du skader andre eller deg selv.

Man har ikke kirker eller templer, men praktiserer ritualene sine i den naturen som for eks. i i parker, hager, skoger og daler. Heksene er individualister men har likevel er det en god del felles. Veien i Wicca er fylt av magi og kjærlighet.

Man har stor respekt for soloppgangen og solnedgangen, månelyset og morgengryet. Morgendugget på en vakker blomst, den varme brisen mot huden din om sommeren, eller solstrålene mot ansiktet ditt.  Wicca er høstens vakre farger, og snøens dalende snøkrystaller. Wicca er lys og skygge og alt som ligger i mellom. Det er fuglesang og andre av naturens lyder. Det er å være ett med Moder Jords natur.

Det er et uttrykk på engelsk som sier: "All wiccans are witches, but not all witches are wiccans". Noen driver med den magiske delen, og noen bare den religiøse delen ( Guden og Gudinnen.. noen kaller det "Kraften" ) og noen med begge deler. En wicca driver som regel med begge deler, mens en heks ikke trenger å lene til noen religion i det hele tatt. Du kan lese mer om tradisjonene her.

Her det er ikke nok bare å svinge med en tryllestav eller å kunne regler og ritualer på rams og kalle seg heks. Her må det åndelige også fram i deg. Det kan være mye å sette seg inn i begynnelsen, men ikke bli utålmodig, det vil komme etter hvert. Ikke begynn med kompliserte ritualer med en gang og du kan også vente med ritualene til du har lært mer. Du kan jo heller begynne med noen enklere ting som for eks. pendelspåing, tarotkort, meditasjon eller lignende. Og vær mye ute i naturen.

"Skyggenes bok"

"Skyggenes bok" inneholder bl.a. de private ritualer og oppskrifter til den enkelte, og den er som en “kokebok”. Navnet “Skyggenes bok” kommer ikke av, som mange tror, at det er noe “mørkt” og “farlig” osv. Det henspeiler derimot på at det skrevne ord aldri kan bli noe annet enn en skygge av den virkelige opplevelsen, den man får ved å gjøre eller delta i et rituale. I dag er det begynt å dukke opp ferdigskrevne bøker med ritualer og "spells", men en riktig heks lager sin egen...

Magi

Det å være heks betyr også at man lærer seg heksekunsten. Man kan forandre virkeligheten ved hjelp av viljen. Dette er noe alle hekser vet. Men heksekunsten omfatter også ting som man idag ikke lenger ser på som magi, som f.eks. kunnskap om urter og hvordan man kan anvende dem medisinsk og helsemessig. Hagearbeid kommer også inn under dette. Det er rene magien å plante et frø og se det vokse opp til en nydelig plante/urt. Andre ting som inngår, er bruk av trance, healing (her finner vi firskjellige sorter healing), tarot-kort, krystaller, runer, osv.

Karma

De fleste hekser tror på det man kaller “karmaloven”; dvs. at alt det du sender ut, vil du før eller siden få tilbake med tredobbel styrke (i dette eller neste liv), og da er det jo best å sende ut positive ting, for å få positive ting tilbake. Den viktigste setningen sier: gjør hva du vil, så lenge du ikke skader noen. Dessuten vil en ekte heks alltid prøve å skape harmoni og balanse i seg selv og utenfor seg selv. For å skape balanse i seg selv er meditasjon et godt hjelpemiddel for noen. Men man er også et vanlig menneske og det er ikke alltid så godt å leve opp til "forventningene", men man gjør så godt man kan.

Wicca er en naturreligion og heksene er økologisk bevisste mennesker.
De tror ikke på onde ånder eller på djevelen. De bruker ordene positiv / negativ (yin / yang). Istedet for ondt/godt blir det negativt/positivt. Det at bladene visner om høsten er trist/negativt, men det må til for at nytt liv skal gro/positivt. Balanse er viktig her.

Det finnes mange sorter hekser rundt omkring. Noen i fellesskap andre alene. Og alle arbeider for det positive, og har omtanke for sine medmennesker.

Så, når du vil lære om wicca og leser om den, så husk at du også må lese med hjertet... for virkelig å forstå hva Wicca egentlig handler om...


Tilbake til sidelinker